Direktlänk till inlägg 15 mars 2011

Queenis fick sina små igår kväll

Av Ann-Louize Esbjörnsson - 15 mars 2011 23:33

Tänk att det spelar ingen roll hur mycket man försöker att planera och ordna. Queenis ungar var beräknade till torsdag, så i helgen gjorde jag i ordning det sista som behövdes inför bebbarnas nedkomst i fall dem skulle komma någon dag tidigare. Maken fick byta arbetsvecka så att han jobbar kväll denna vecka, detta skulle göra så att vi gick om varandra så pass att Queeni inte skulle behöva vara ensamm. De två ända dagarna jag inte hade teckning för var måndag, vilket jag tyckte var alldeles förtidigt för dem att komma. Sedan var det onsdag kväll som mamma min fick bli kattvakt, så allt var ordnat trodde jag.

Men så igår under dagen tyckte jag att hon var lite märklig i sitt sätt. När jag gick till jobbet vill 16.30 tiden verkade allt ändå lugnt, men försäkrigt skull bad jag dottern hålla ett öga på henne. Vid åtta tiden slog jag en signal hem för att höra hur allt var hemma och det var lugnt fick jag till besked.

Klockan nio ringde telefonen i kassan där jag satt för tillfället och det var sonen som sa något stressat att Queeni hade fått sin första unge. Jag försökte förklar för honom hur han och dottern skulle göra, titta så att luftvägarna är fria och att kattungen andas. Bad dem även ringa till mormor så att hon kunde hjälpa dem, hon har ju många års erfarenhet av barna födande.

Jag kom lagom hem till att nr fyra såg dagens eller rättare sagt kvällens ljus.

Queeni verkade lugn och samlad och låg där och tvättade sig och tuttade sina bebisar. Nattis och jag bestämde oss för att försöka bädde rent efter en timme, så dem inte behövde ligga i fukt och bli kalla. Precis när vi hade fått till en ny härlig bädd åt dem så kom det plötsligen en till.

"Ja" sa Nattis som hela tiden hade önskat att det skulle vara fem stycken.

En kvart senare var det så dags igen för nästa lilla bebbe och totalt blev det sex stycken små liv.

Vikterna var ganska hyfsade med tanke på att dem kom tre dagar tidigare och att dem var så många. Allt från 77 - 95 gram vägde dem.

Måste bara säga att mina barn gjorde ett jättebra jobb och tack till mamma min som kunde komma så snabbt utan någon förvarning.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louize Esbjörnsson - 23 december 2014 15:22

Vi önskar alla våra fantastiska kattköpare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!     ...

Av Ann-Louize Esbjörnsson - 11 augusti 2014 13:59

Tyvärr så har jag inte lyckats hitta någon som kan hjälpa mig med hemsidan, så länge får uppdateringarna ske här på bloggen.   Den 8 Juli fick Flingan och Wille tre små/stora för mig som är van att få små bebbar på ca 70-80 gram. Har aldrig haft ...

Av Ann-Louize Esbjörnsson - 27 mars 2014 16:26

Tydligen är det mer roligt med själva laser apparaten en med strålen, rycker Gustaf i alla fall. ...

Av Ann-Louize Esbjörnsson - 26 mars 2014 18:36


I fredags var det dags för dem små att få sin första vaccination. Bilfärden ditt tyckte inte Liz var så rolig. Hon försökte att krafsa, bita och jama sig ur buren, men tillslut insåg hon att det inte var så farligt trots allt. Väl hon veterinären...

Av Ann-Louize Esbjörnsson - 23 februari 2014 16:34


Eftersom det var hyfsat ljus ute idag så försökte jag mig på att fota dem små, men ljuset var inte hundra. När jag äntligen hade ställt in kameran så hann jag bara fota Gustaf sedan la batteriet av, typiskt. Hoppas på att det ska vara bra ljus imorgo...

Presentation


Välkommen till S* Ragmanstazz som är en lite seriös Ragdoll uppfödning i Kungsängen.

Här kan du följa oss i vår vardag och vårt avelsarbete.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards