Direktlänk till inlägg 4 juli 2010

Tre små dunbollar

Av Ann-Louize Esbjörnsson - 4 juli 2010 17:53

Länge, läng var jag osäker på om Queeni var dräktig. Hon har inte visat några tydliga tecken på dräktighet, visst har hon gått upp i vikt men inte så som jag hade önskat. Visst var tuttarna större men återigen inte så självklart, annars har hon varit precis som vanligt, busat, ätit och lekt rövare med alla här hemma.


Så för att vara på den säkra sidan så fick hon följa med oss till Veterinären i tisdags, när Casper skulle dit. Som tur var hade dem tid att röntga henne och sköterska kom ut med ett stort leende. Jovisst är hon dräktig och ganska så längt gånget också. Vi fick följa med in och se bilderna på tre små kommande dunbollar, det kunde kanske vara fyra, om en hade gömt sig bakom.


Redan i fredags kväll började Queeni att bli orolig, hon ville hela tiden ha sällskap av någon. Jag var ganska så säker på att ungarna skulle komma under natten, men istället blev natten lugn. Queeni hoppade upp i sängen hos mig och sov sedan hela natten. På förmiddagen igår började hon hämta mig och visa in mig i hennes rum, där bolådan står. Jag gick med henne och hon gick in och la sig för att sova en stund. Medans hon sov så satt jag vid datorn och surfade lite. Jag tittade nog mer i lådan än på datorna och 16.43 så kom den första ungen.

Queeni var jätte duktig och det var inte så mycket som jag behövde göra. 16.57 kom den andra, lika lätt gick det för henne denna gång.

Sedan började väntan på den tredje, denna gång hade jag facit i handen.

Hon tvättade dem andra två och dem försökte med vinliga ben ta sig till tutten. Lite smått nervös började jag att bli för att den tredje drog ut på tiden, nu vet jag att det kan ta sin lilla tid, men men höns mamma som man är.

Kunde dock andas ut för vid 18 tiden födde hon den tredje. Nu blev hela hon mycket lugnare och la sig till rätta för att dia dem små. Förlossningen var över och hon var jätte duktig.

Bebis nr 1 vägde 95 gr

Bebis nr 2 84 gr

sist men inte minst bebis nr 3 94 gr.

Tro men väldigt osäker att det är två hanar och en hona.


Bilder kommer inom kort.

 
 
Lotta

Lotta

4 juli 2010 20:20

Åh så roligt GRATTIS till kattungarna!

http://clarellis-sibbar.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louize Esbjörnsson - 23 december 2014 15:22

Vi önskar alla våra fantastiska kattköpare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!     ...

Av Ann-Louize Esbjörnsson - 11 augusti 2014 13:59

Tyvärr så har jag inte lyckats hitta någon som kan hjälpa mig med hemsidan, så länge får uppdateringarna ske här på bloggen.   Den 8 Juli fick Flingan och Wille tre små/stora för mig som är van att få små bebbar på ca 70-80 gram. Har aldrig haft ...

Av Ann-Louize Esbjörnsson - 27 mars 2014 16:26

Tydligen är det mer roligt med själva laser apparaten en med strålen, rycker Gustaf i alla fall. ...

Av Ann-Louize Esbjörnsson - 26 mars 2014 18:36


I fredags var det dags för dem små att få sin första vaccination. Bilfärden ditt tyckte inte Liz var så rolig. Hon försökte att krafsa, bita och jama sig ur buren, men tillslut insåg hon att det inte var så farligt trots allt. Väl hon veterinären...

Av Ann-Louize Esbjörnsson - 23 februari 2014 16:34


Eftersom det var hyfsat ljus ute idag så försökte jag mig på att fota dem små, men ljuset var inte hundra. När jag äntligen hade ställt in kameran så hann jag bara fota Gustaf sedan la batteriet av, typiskt. Hoppas på att det ska vara bra ljus imorgo...

Presentation


Välkommen till S* Ragmanstazz som är en lite seriös Ragdoll uppfödning i Kungsängen.

Här kan du följa oss i vår vardag och vårt avelsarbete.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards