Direktlänk till inlägg 10 juni 2009

Katt horoskop

Av Ann-Louize Esbjörnsson - 10 juni 2009 16:47

Det stämmer ganska bra in på mina katter faktiskt.


STENBOCK 22 december-20 januari

Nyckelord är:Jord och Kardinal.

Katter i Stenbockens tecken är praktiska, läraktiga katter men också envisa, lynniga och tar livet på stort allvar. De tycker om fasta rutiner och fäster sig mycket vid sin ägare. De sover mycket, men när de är vakna så vill de inte vara ensamma hemma, de vill gärna också bli kelade med. Favoritmaten är alla typer av fisk och de trivs bäst med Tvillingarnas och Kräftans tecken.

VATTUMAN 21 januari-19 februari

Nyckelord är:Luft och Fast.

Detta är en vänlig men oberäknelig katt som är nyfiken och gärna går sina egna vägar och vill vara oberoende. Till och från visar den sig från sin allra bästa sida för att charma sin ägare och få igenom sin vilja såsom en extra portion av delikatesserna. Vattumannkatten har extra stark känsla för att känna på sig i förväg vad som ska hända. De är också en katt som går bra med alla andra tecken.

FISK 20 februari-20 mars

Nyckelord är:Vatten och Rörlig.

En passionerad och impulsiv katt som samtidigt är mjuk, självutlämnande men ändå trofast, tex kommer den oftast när du ropar. Den älskar att sova, gärna i någons knä och den är osjälvisk och delar gärna med sig av leksaken, maten eller knät. De har också en osäker katt som ständigt prövar nya vägar utan rast eller ro. Dessa katter trivs med vatten i sin närhet och föredrar fiskdiet. De trivs bäst med andra från Kräftans tecken.


VÄDUR 21 mars-20 april

Nyckelord är: Eld(det aktiva) och Kardinal (det ledande som drar andra till sig och driver på).

Vädurskatten är en temperamentsfull katt. Andra ord som beskriver katten väl är äventyrslysten, energisk, impulsiv, aktiv och har alltid något i görningen. Vädurskatten vill också gärna ha publik till sina påhitt och trivs inte att vara ensam. Frihetskänslan är mera utvecklad hos vädurskatten och de vill gärna vara ute och ströva, men återvänder troget till sin familj. Vädurskatten trivs bäst med andra Vädurar men även med Vågens och Vattumannens tecken.

OXE 21 april-21 maj

Nyckelord är:Jord (det vardagsnära och materiella) och Fast (det oföränderliga som vill bevara och är ovillig till förändring).

Katter födda i Oxens tecken älskar det goda i livet såsom en egen vrå med en mjuk kudde och gourmetmål -då de är riktiga finsmakare. De är fredliga, godhjärtade katter som gärna sover en stor del av dagen och som blir utmärkta lägenhetskatter som nöjer sig med att ligga i fönstret och titta ut. De älskar att bli ompysslade och kan inte få nog av smekningar och ligger gärna i ett ledigt knä. De är trogna katter som inte tycker om förändringar. Katter i Oxens tecken går bra ihop med Jungfruns och Fiskens tecken.

TVILLING 22 maj-21 juni

Nyckelord är:Luft(tänkande, ideér, kommunikation) och Rörlig(den anpassningsbare följaren).

Katter i Tvillingens tecken är livliga, smarta katter som har lätt att trivas i olika miljöer och med olika individer. Detta är katten som alltid förblir kattunge, lekfull och busig och vill alltid ha uppmärksamhet. Den anser också att ditt hem är en enda stor lekplats och ett motto är "Se upp nu kommer jag!" Som ägare kan man gärna försöka förnya i den dagliga rutiner och miljön med jämna mellanrum så att katten får utlopp för sin energi. Katter i Tvillingens tecken är bra på kommunikation och tycker om att konversera. De går bäst ihop med Skyttens tecken.

KRÄFTA 22 juni-22 juli

Nyckelord är:Vatten (känsloliv) och Kardinal.

Denna katt är mycket tillgiven och känslig som älskar att bli bortskämd och ompysslad. Den är också lite av en enmanskatt och har stort behov av sin ägare och att hela tiden få bekräftat att den älskas av dig. Katter i Kräftans tecken kan vara envisa och lite lynniga och de har starka band med månen och sover gärna hela dagarna för att istället vara uppe på nätterna. De trivs bäst med andra i Oxens och Skorpionens tecken.

LEJON 23 juli-23 augusti

Nyckelord är:Eld och Fast.

Lejonkatten är stolt, dominerande, självcentrerad, dramatisk och vill alltid vara i centrum. Detta är katten som verkligen är "kung" och som går genom livet med den verkligt överlägsna varelsens hela nonchalans. De älskar smicker, men tolererar inte att bli förlöjligad eller att göra bort sig. Bortsett ifrån detta så är Lejonkatten tillgiven, godhjärtad och trogen sin familj och trivs bäst med andra från Vågen och Kräftans tecken.

JUNGFRU 24 augusti-23 september

Nyckelord är:Jord och Rörlig.

Detta är en nyfiken men blyg katt som föredrar sitt eget sällskap. De är vänliga katter som tyvärr har svårt att visa sin tillgivenhet men som gärna vill vara sin ägare till lags. De är petiga med maten -gammal mat duger inte och kattlådan ska vara ren och själva är de noga med sitt yttre. Om man vinner denna katts tillgivenhet så får man en mycket trogen och tillgiven kamrat. Jungfrukatten trivs bäst med Tvillingens tecken.

VÅG 24 september-23 oktober

Nyckelord är:Luft och Kardinal.

Vågenkatten är lättsam, talförd och social och som tycker bättre om din mat än kattmat. De trivs inte ensamma utan vill gärna ha både människor och andra djur kring sig. Och de hälsar glatt alla dina gäster och stryker sig mot deras ben. De är lugna, fredsälskande katter som lätt smälter in med andra katter, inte hetsar upp sig över saker och ting utan undviker oväsen och otrevligheter med ett spinnande. Vågenkatten trivs bra med de flesta andra tecknen.

SKORPION 24 oktober-22 november

Nyckelord är:Vatten och Fast.

Skorpionkatten är bestämd, energisk och fokuserad -oavsett om det gäller att fånga en mus eller en solstråle. Det är också en katt som är intensiv, passionerad och mystisk och som njuter av att dölja sina verkliga avsikter ifrån dig. Skorpionkatten är den katt som -när du har gäster- ignorerar kattälskaren och istället hittar sällskapets allergiker. Skorpionkatten blir uppriktigt fäst vid sin ägare och finner sig i dennes alla påhitt och njuter av att bli ompysslad. Den trivs bäst med Fiskens tecken.

SKYTT 23 november-21 december

Nyckelord är:Eld och Rörlig.

Skyttenkatten är en bekymmerslös, lekfull, akrobatisk och nyfiken katt. Alltid redo att utforska omgivningarna, gärna så högt upp som möjligt och helst utomhus där den kan komma och gå som den vill. Någon riktig knäkatt är den inte utan föredrar sin egen lilla vrå i hemmet. Skyttenkatten är en finsmakare som gärna vill att dess ägare ska servera små hemlagade läckerheter såsom en bit kyckling. Skyttar trivs bra tillsammans med Lejonets tecken.

 
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louize Esbjörnsson - 23 december 2014 15:22

Vi önskar alla våra fantastiska kattköpare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!     ...

Av Ann-Louize Esbjörnsson - 11 augusti 2014 13:59

Tyvärr så har jag inte lyckats hitta någon som kan hjälpa mig med hemsidan, så länge får uppdateringarna ske här på bloggen.   Den 8 Juli fick Flingan och Wille tre små/stora för mig som är van att få små bebbar på ca 70-80 gram. Har aldrig haft ...

Av Ann-Louize Esbjörnsson - 27 mars 2014 16:26

Tydligen är det mer roligt med själva laser apparaten en med strålen, rycker Gustaf i alla fall. ...

Av Ann-Louize Esbjörnsson - 26 mars 2014 18:36


I fredags var det dags för dem små att få sin första vaccination. Bilfärden ditt tyckte inte Liz var så rolig. Hon försökte att krafsa, bita och jama sig ur buren, men tillslut insåg hon att det inte var så farligt trots allt. Väl hon veterinären...

Av Ann-Louize Esbjörnsson - 23 februari 2014 16:34


Eftersom det var hyfsat ljus ute idag så försökte jag mig på att fota dem små, men ljuset var inte hundra. När jag äntligen hade ställt in kameran så hann jag bara fota Gustaf sedan la batteriet av, typiskt. Hoppas på att det ska vara bra ljus imorgo...

Presentation


Välkommen till S* Ragmanstazz som är en lite seriös Ragdoll uppfödning i Kungsängen.

Här kan du följa oss i vår vardag och vårt avelsarbete.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<<
Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ S* Ragmanstazz med Blogkeen
Följ S* Ragmanstazz med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se